Koncepty gastronomiczne, restauracje i kawiarnie, które drzwi w drzwi działają na tej zabytkowej uliczce w Dzielnicy Czterech Świątyń, już od 15 maja mają w menu specjalne propozycje.
Korzystając z okazji, że jest sezon na szparagi i że są one naszym regionalnym produktem, bo uprawiane są pod Wrocławiem, zapraszamy gości do skosztowania szparagów w naszych autorskich recepturach.zachęcają organizatorzy
Smakować potraw można od samego rana aż do później nocy. Na śniadanie szparagi serwują:
- Central Cafe (św. Antoniego 10)
- Pochlebna (św. Antoniego 15)
- La Luz (św. Antoniego 36/38).
Później, na brunch, można je zjeść w:
- Meistersztyku (św. Antoniego 21)
- GoFreak (św. Antoniego 27/29).
Na szparagowy lunch zapraszają:
- Poke Poke (św. Antoniego 27/29)
- Smach (św. Antoniego 35)
- Pestka (św. Antoniego 26).
A na szybką przekąskę wpadajcie do:
- Frytki + sos (św. Antoniego 14)
- EloMordo (św. Antoniego 16).
W porze obiadu warto wybrać się do:
- Bube (św. Antoniego 18/20)
- Żeberka! (św. Antoniego 23).
A wieczorem szparagi będą czekały w:
- Szynkarni (św. Antoniego 15)
- Panczo (św. Antoniego 35/1a).
Kulminacja szparagowego wydarzenia w najbliższy weekend 13-15 czerwca, bo właśnie 13 czerwca obchodzony jest dzień św. Antoniego z Padwy, patrona ulicy i Kościoła katolickiego, który przy niej stoi, i jest jedną z czterech świątyń w tej okolicy – obok prawosławnego soboru Narodzenia Przenajświętszej Bogurodzicy, ewangelicko-augsburskiego kościoła Opatrzności Bożej i synagogi Pod Białym Bocianem.